Followers @ Maka.N

Monday, November 26, 2012

Tomyam Poktek

Setelah sekian lame mE dok bertapa di gunung tujuh ulam, tujuh daun akhirnya, Puan Makan timbul juga..... Udah 4 bulan menyepikan diri, dan hari ini, baru nak timbul..... Actually bukan mE main-main sembunyi2.... Or bukan main silap mate, dok ilang2.... Tapi mE agak ilang mood dalam JJCM ni.... Banyak faktor2 yang memalaskan mE... Antaranya, mE dah mula malas usung kamera DSLR mE ke restoran2.... Rase menyemakan diri jer.... Pastu, bile dah x bawak kamera, mau gune kamera h/p... Maka inilah hasilnya... Gambor udah cam x ikhlas jer... Uhuuu....

So InsyaAllah next time, akan ade improment lar harapnyer, sebab mE plan nak cari compact DSLR.... So kalau ade kamera compact, memang x heran lar nak usung ke mane... Makan choki2 pun mE update kot.... Hahahahaha.... Harap dapat lar bonus tahun depan.... Harap dapatlah beli segala macam wish list ku nanti.... (Sejak 2 menjak kawen ni, wish list mE makin menggedik2.... Ntah kena virus mane ntah....??? Dulu, sebelum kawen elok jer tatasusilanya.... Ohooo)

Rasenyer udah terlalu panjang mE membebel tentang angan-angan mE. Hope tiap2 reader yang bace ni, leh lar mengaminkan permintaan mE nak dapat kamera baru... Hehehehe... InsyaAllah.....

Kali ni, mE nak bawak korang makan kat tempat santai jer.... Dah lar santai Sedap pulak tu.... Nyum3.... Ok, sekarang mE nak perkenalkan kepada korang Tomyam Poktek by FM Tomyam House...... Tadaaa...!!!!!


Tomyam Poktek ni memang best sebab dia campur air kelapa dalam kuah tomyamnya... Jangan ingat mangkuk kelapa tu jer sekadar hiasan. Sesungguhnya, airnya juga telah dimanfaatkan kedalam kuah tomyam yang di hidangkan..... Dan RASANYA???? OMG..... Memang sedap giler..... Tomyam ini, di penuhi dengan seafood.... Ade ketam, udang, lala, sotong.... mE memang suke habis ngan tomyam ni... Siap dah makan kali kedua dalam bulan ni.... Kekekeke.... Ngidam pulak....

Best menu
Tomyam Poktek

Keistimewaan dia pada tomyam poktek lar... Tapi ade gak macam2 menu lain yang sedap2 belaka..... Semuanya based macam masakan siam. Tapi InsyaAllah ini restoran, kepunyaan orang Melayu Malaysia....

 Kailan Ikan Masin ngan Telur Dadar

 Ikan kembung 3 rasa

mE @ Comment
For mE tomyam poktek dia memang terbaik..... Sedap... Sedap... Sedap.... Walaupun menu lain tu so-so jer.... Tapi bagi mE memang nak datang lagi pas datang kali ke-2 aritu... Cam x puas jer menikmati tomyam poktek dia.... Sedapnyer.... For mE, mE kasi 4 bintang kepada FM Tomyam House

Rupa Gerai dia...

FM Tomyam House
Di Cherry Corner
Taman Kledang Raya Ipoh
(Berhampiran dengan Round Board Labu)

Buka : Dari petang hingga malam

5 comments:

  1. bole2... InsyaAllah akan berpuas hati....

    ReplyDelete
  2. fuhh! menarik presentation tomyam poktek die! ni yg nk kene try ni

    ReplyDelete
  3. bukan cantek jer, tapi sedap... Yummm yummm yummm

    ReplyDelete
  4. ni kedai makanan kawan rapat saya ni..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails