Followers @ Maka.N

Tuesday, February 26, 2013

Koteaw Goreng sedap kat Kosiswa

Bile pergi Restoran Kosiswa, mesti mE nak makan koteaw goreng... Perghhh memangterbaik... Walaupun gambo kat bawah ni gambo lontong, tapi sesungguhnya my fevret kat sini adalah Koteaw Goreng.... Ok, kosiswa ni, menyediakan makanan sarapan dan tengahari... dan mE selalunye layan sarapan kat sini... Sebab meriah.... Ade koteaw goreng panas2.... Ade nasi lemak, lontong and etc.... Ade mee kari, sup, kicap dan macam2.... Dan kalau datang sini, dah sah2 order koteaw goreng... koteaw goreng k... Bukan koteaw basah or char koteaw....
Koteaw goreng dia ni lain dari tempat lain... Nak cakap rase dia camne tu, xtau lar nak explain camne... Tapi memang sedap.... Hubby yang cerewet makan pun kate sedap koteaw dia... Unik... Rase dulu baru tau kot.... mE suke sebab koteaw dia same macam koteaw goreng kak mas (jiran ku... heheheh) Di sebabkan sekarang ni kak mas da x masak sangat koteaw goreng, maka datang ke kosiswa je lar, sebagai pengubat rindu.... Uhuuuu...

Ok, inilah rupa sign board dia... Kedai dia bese jer... Dok pun kat celah2 bangunan lama pekan Ipoh.... Tapai kalau makan kat sini memang aman jer... Ngadap Sungai Kinta gitu... Uhuuu~~~~


mE@Comment
For mE, koteaw dia, lontong dia memang terbaik... Yang lain2 mE x rase lagi, so malas nak komen.... Hehehehe.... Macam mane nak rase kalau datang jer, mesti order koteaw goreng... Datang jer mesti order menda yang same... Kekekeke.... So mE kasi 5 bintang untuk Kosiswa....

p/s : perut tetibe berdondang sayang mengenangkan koteaw yang lazat berkrim ini.... Adoiyaiii...~~~~


Restoran Kosiswa
Berhampiran UTC Ipoh (Bekas Pasaraya Super Kinta)
Bersebelahan pusat service Proton...

Operasi : Dari pagi sampai habis lunch..... ^^

9 comments:

  1. Saya pun dulu selalu makan kat situ...mee karinya pun sedap..min kalau pi situ dah wajib dah kewteaw campur mee goreng, terbaikkk la...penah sekali tu dtg lewat (kul 11.30am gitu..), abes!Sedey tol..so sesapa nak pegi situ dtg awal skit ye...Erm, bagi peminat pulut kuning pun ada dijual waktu pagi..banyak pilihan makanan, so tak rugi..

    ReplyDelete
  2. memang betui....
    banyak jer pilihan menu sarapan kat sini....
    memang sedap....
    tp xsangka lak, ade kes koteaw abes ek?? nasib sepanjang sy ke sini, stock koteaw sentiasa ade... hehehe

    ReplyDelete
  3. kat ipoh tu..mmm next time kalau sampai sana nak try la...

    ReplyDelete
  4. haah... made from ipoh.... tp klu bkn orang ipoh susah gak nak cari restoran dia ni. sebab dia kat tepi2 jer... tapi pape pun, klu jumpe UTC ipoh dengan pusat servis proton, memang nampak lar kosiswa ni

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan saya Lisa dari PT. Adways Indonesia yakni perusahaan Jepang yang bergerak di bidang Digital Media Advertising. Pada saat ini saya ingin memperkenalkan Affiliate sistem kami yakni SmartDriver dimana Affiliate ini berbasis CPA ( Cost per Action ) dan Publishers dapat memilih secara langsung Advertisement yg diminatinya untuk ditampilkan di dalam blog.

    Berikut adalah URL untuk melakukan pendaftaran sebagai Publisher SmartDRiver.

    https://smartdriver.asia/publisher/PrePublishers/add

    Atas perhatiannya kami ucapkan terima kasih.

    --

    Best Regards

    Siti Kolisah

    Business Development Executive

    PT Adways Indonesia

    UOB PLAZA 22nd Floor

    Jl. MH. Thamrin No.10 Jakarta 10230, Indonesia

    HP 085727506251, Telp 021-31920035

    ReplyDelete
  6. bcoz of this entry of yours...sy skrang berada di kosiswa....terima kasihhh

    ReplyDelete
  7. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  8. Sedapnya nampak makanan ni.. boleh try nanti.. :)

    Anyway, jemput ke entry saya untuk mencuba nasi ganja pula..

    http://miaqaisarah.com/2015/04/15/nasi-ganja-perlis/

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails