Followers @ Maka.N

Monday, June 18, 2012

Fend Ikan Bakar pulak...

Selepas dah melantak Ikan bakor di Bota, kali ni kite beralih arah ke KL pulak... Hubby memang dah lame janji nak bawak mE ke sini.. tapi memandangkan mase dia janji tu, kami lum kawen, maka asek pospone lar... Yelaa, belum kawen aritu, susah nak jalan-jalan menggatal.... Tapi bile dah kawen. kau pergi mane pun aku x kisah... Hahahaha....
 [Hubby kelihatan kurus sebelum makan]

Kat sini ade macam2 jenis ikan bakor.... Udang, sotong ade... Kerang pun ade... Tapi style dia idak ler same macam Ikan Bakor Bota... Dia ni, bakor atas plate grill jer.... Dan semua ikan ade salut ngan kuah spesel dia... Kuah dia ni lar yang best... Mengancam jiwa.... Hehehe...

 [mE punyer]

 [Hubby punyer]

 [Sian Hubby kelaparan... Lunch kul 4... Mane x menghoyan...]

 [sutun]

 [Ikan Cencaru]

Selain ikan bakar ade sesuatu yang spesel kat sini... Iaitu Cikon... Ade macam2 perisa... Tapi wat mase ni dapat merasa Cikon Mango jer... Cikon ni di rekemen oleh akak opis mate mE... Dia kate cikon ni memang sedap dan menyegarkan... Kalaulah dapat minum mase tengah jerebu2 ni, mesti best kan.... Aduhai.....


[Alhamdulillah]

mE @ Comment
For mE, Fend Ikan Bakr memang sedap.... Sos dia, kuah dia... Perghhhh..... Cume ade jer yang x best. Dia ni bakar atas grill kuali jer... Pastu ikan dia x bape segar.... Tapi di sebabkan kuah akak sos dia yang memeang TIP TOP, so leh cover rase ikan yang kurang segar itu.... So walaupun ade x best, tapi for mE Fend Ikan Bakar, boleh dapat 4 bintang.... Yeayyyy...~~~

Fend Ikan Bakar
No E-G-01, Jalan SS6 / 20A,
Dataran Glomac
Pusat Bandar Kelana Jaya

Waktu operasi, tengahari sampai ke malam gamaknyer...

2 comments:

  1. saya pun... tp di sebabkan jauh, xde lar dtg slalu... hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails