Followers @ Maka.N

Wednesday, June 13, 2012

Bota Ikan Bakar at Restoran Hamizi

Kalau anda sedang menuju ke Lumut melalui Highway Ipoh-Lumut di tengah2 hari buta, dan secara kebetulan perut anda sangat lah lapar, maka saya sangatlar mencadangkan supaya anda singgah jap Restoran Hamizi Selera Utara.... Restoran ini hanya menyediakan juadah makan tengahari...So bolehlah datang seawal datang kul 11 pagi sebab semo lauk dah tersusun panjang... Ikan pon dah siap bakor....


 Menu dia memang macam2.... Dari ayam, ikan, udang, sotong, kerang, lala, ulam2 dan bermacam2 lar... Dan yang nyata semua masakan di sini memang sedap2 belaka... Kalau datang sini, rugi kalau amek nasik separuh.... Minta Extra lagi bagusss... Kekekeke....


 Ini hasil air tangan Hubby

 Ini plak hasil air tangan Bini...

Jemput makan yer.... Jangan meleleh air liur udah...

mE @ Comment
For mE semua menu-menu di sini, sangat bertepatan dengan tekak ku.... Makan lah pae saje lauk, mesti korang kenan nyer... Pendek kate, memang lah sedap.... So mE kasi 5 bintang kepada Restoran Hamizi.... 

p/s : Restoran ni, kalau serve air memang fast and furious.... takut customer tercekik dengan ikan bakor kot... Kekekeke...

Restoran hamizi Selera Utara
Bota Kiri, Perak
Berhampiran dengan Satay Bota 

* Kalau dari hala Ipoh, Restoran ni sebelah kiri yer... Nak senang aim, kalau nampak banyak jer kete parking kat tepi highway tu mase lunch hour, itulah kedainyer....

6 comments:

  1. Musti ko gemuk kn skrg..mkn xmo stgh pinggan nasi..siap nk extra lg...kekeke

    ReplyDelete
  2. hahaha... dah memang mcm kena pam2 jer... ko baik diet skrg... dah kawen nanti lg susah... uhuuu

    ReplyDelete
  3. Salam Imma,
    Meleleh kak ijan tengok. Selalu tak dapat tahan godaan kalau lauk banyak2 camtu huhuhu

    ReplyDelete
  4. wsalam kak ijan...
    mestilah meleleh kak.. asek tgk western food jer... skali tgk ikan bakor ngan air asam, mmg meleleh... hehehe

    ReplyDelete
  5. ni kampung teman.. sedap yerk.. memang sedap tapi kalau balik kampng tak sempat makan.. malu emak teman ,nanti orang kampung kata ngape tak makan kat rumah...

    ReplyDelete
  6. @cho Zila... Hahaha... apekan daya... tapi kalau kekadang kat nak merasa, bole kot... Kalau org nampak and tanyer, jawab jer, gas kat umah dah abes... xpat nak masak... kekeke

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails