Followers @ Maka.N

Tuesday, June 14, 2011

Mee Kari Lombong Kg Dato Ahmad Said

Jom jelajah Gugusan Manjoi aka Kampung Manjoi lak... FYI Kg Manjoi ni sangat lar mewah ngan kedai makan.... Ade yang lip lap... Ade yang cam umah hantu... Ade yang tumpah porch car jiran.... Ade yang macam2 lagi... Hik3....

But kali ni kite makan tepi lombong lak.. Memang betui2 tepi lombong k... Kadang tu, terbau air lombong mase makan... gluppp....~~~~~

Ok air bandung sebagai pembuka bicara.... JOM layanzzzz...~~~~


Kawan2 abah aku yang promote restoran ni.... Katenyer Mee Rebusnyer sangat sedap....
Sedap camne????
Selepas mE rase.... Bagi mE, mee rebus dia so-so lar... Idak ler marvelos sgt.... Huhuhu

BUT...
For mE, mee sup dia lagi power... Uhuuuu....
Bau dia memang harum, sampai order extra lar....

Yang ni lak Mee Kari...
Malay style... Bukan Chinese style k...
Beza Malay and Chinese adalah Malay ade santan but chinese xde....

Rupa paras restoran...

Tengok dari jauh, mesti korang ingat ade kenduri kat hujung jalan berkenaan... Walhal, xde pon... Konsep kedai dia, memang pakai khemah kawen jer pun.... Kekekeke...


mE @ Comment
For mE, mE kasi 3 bintang kat Restoran (no name).... Selain dari pivc kat atas tu, menu2 lain ade gak seperti roti canai, roti arap, fries.... But main menu, adalah kategori mee kuah2...

Restoran (no name)
Sebelah Sekolah Dato Ahmad Said
Beroperasi dari petang sampai malam

4 comments:

  1. nice aa blog kak ima.review mkn2 kat sekitar perak ni.hehehe.lg best kalo akak letak skali price mknn tu.senang nk budget.hahahaha

    keep it up!!

    ReplyDelete
  2. tq dik... hehehe...
    sometime x pat simpan harga.. bile wat posting dah lupe... tu akak malas nak buh... huhuhu...

    anyway maybe next time akak leh gak letak...

    ReplyDelete
  3. X tau plak kat manjoi ada mee kari sedap..erm..blh tau ada letak kerang x? Ni kalau ada maa try mee kari kat tanah tebus lombong kat area kedai runcit 1 malaysia tu, restoran mukminah kalau x silap namanya, sedap gak mee kari (pagi shj), tapi saya lagi suka mee udang dia (malam sahaja)..cuba la, Isnin tutup ye..

    _min_

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails