Followers @ Maka.N

Thursday, June 23, 2011

Ipoh Hainan Chicken Rice

Ini merupakan restoran yang paling mE fevret.... Xtau nak cakap per dah... Memang TIP TOP dan sangat BEST... Walaupun ade banyak kedai Nasi Ayam kat Ipoh ni, For mE, Restoran ini paling best.... Opsss lupe nak gtau, Ipoh memang the best Nasi ayam, tapi awas, kebanyakannyer orang cina punyer.... And jangan bimbang, Restoran ini milik seorang muslim dan memang dapat pun Halal JAKIM....

Roasted Chicken Rice
Pilihan ke-2 adalah Hainan Chicken Rice

Khailan Ikan Masin... Best giler...

Kerabu Mangga
Yang ni mE x kenan sangat...

Tauhu Jepun with Oyster Sause
Terbaik... Xpenah dapat sesedap ini...

Fried Beef with Chestnut
Ini pun sangat BEST... Tapi yang xbest, daging dia sikit sangat compare ngan gajus dan cili kering....

Wan Tan Hoo...
Mula2 ingat biasa jer, tup2 rase, Perghhhh memang sedap...

Jus Ambra with Assam Boi
Hanya kat headquarter yang sedap+terbaik dari ladang... Branch dia hampeh dah rase...

Banana Fritter
Sedap, tp berminyak sikit....
Pape pun memang mE suke...

Ini pintu depan.. Pic ini tunjuk headquarter dia yang kat Old Anderson Road

Muke minah pelahap.... Muahahahaha

mE @ Comment
For mE Restoran Hainan Chicken Rice memang terbaik... Semo sedap2 belaka. Original Fried Koteaw ade kat sini. Sekarang ni sangat susah nak cari Original punyer fried koteaw... Char koteaw yer melambak.... Cume ade mase dulu2 masakan dia masin sikit.... Tapi baru-baru ni mE pergi dah OK jer. Maybe dah de orang complain kot sebelum ni... Hehehehe... For mE, mE kasi 5 Bintang pada Nasi Ayam Hainan....


Ipoh Hainan Chicken Rice
No 107, Anderson Road
Jalan Raja Musa Aziz,
30300 Ipoh, Perak

Bisnes Hour : Dari kul 9 pagi sampai kul 10 malam (ini mE x pasti.. hehehe)

7 comments:

  1. kita star-kan entri ni untuk rujukan di masa hadapan, hehe

    ReplyDelete
  2. Salam Naima,
    Paling kak ijan berkenan, jus amra dengan asam boi tu... kecur dibuatnye!

    ReplyDelete
  3. kak kucing : buh jgn x buh... hehehe... nanti jln2 kat Ipoh senang cari tempat mkn.. kekeke

    kak ijan : mmg best kak... berbaloi beli kat sini... sy, asal makan sini, mesti order air ni.. hehehe

    ReplyDelete
  4. imma.... kedaini dah lamaker adanyer... nanti akak akan pergi...

    ReplyDelete
  5. nasi ayam die terbaik..pling sedap yg penah rase ;)

    ReplyDelete
  6. cho : lame dah bukak... siap ade cawangan lagi... tp cawangan dia x bape sedap cam main dia... hehehe

    fifi : dah lame nak update, baru rini siap sume gambar... sedap kan nasi ayam sini... terbaik...

    ReplyDelete
  7. Family sya orang ipoh pun tak pernah sampai kat restoran ni. Nanti malas nak masak boleh bawa mereka semua ke sini pula.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails