Semperit
1 tin tepung jagung Cap Kupu-Kupu
1/2 tin tepung gandum
1/2 tin tepung ubi
1/2 tin gula icing
Sedikit vanila
Butter brand SCS ikut kelembutan adunan (Biasa 2 ketul)
Langkah-langkah
- Goreng tepung gandum dan tepung ubi tanpa minyak
- Sejukan tepung yang digoreng tadi. Kemuadian gaul semua bahan-bahan sehingga rata
- Kemudian gaulkan Butter sehingga adunan lembut. Jangan biarkan adunan terlalu lembut kerana butter yang berlebihan akan menyebabkan kelopak bunga melepet ketika di masak
- Uli sehingga adunan lembut & tekan adunan tadi dengan acuan semperit
- Letak ceri merah ditengah-tengah dan bakar di dalam oven hingga kekuningan
tepung jagung cap kupu-kupu? cap belalang takde ke? hehehe
ReplyDeletejahat kak ijan eh... hehehe..
ReplyDeletecap belalang tahun depan owg jual... hehehe