Followers @ Maka.N

Tuesday, December 14, 2010

Restoran Simpang Tiga

Speselnyer Restoran Simpang Tiga di IPOH ni adalah kerana ia merupakan satu-satunya cawangan di Malaysia... Simpang Tiga ni memang pure from Indonesia. Kalau nak tau, kebanyakan restoran Simpang Tiga kat Indonesia berada kat area Sumatera Utara. Jadi rase teruja jugak lar bila dapat makan makanan pure Indonesia (Nasi padang) di Ipoh jer... Hik3....

One of my student penah cakap yang rase masakan kat Simpang Tiga ni sebijik aka same jer cam kat Indon... Keaslian yang terpelihara yang wat aku salute ngan restoran ni...

[Set Nasi ngan Pepeh akak Ikan Kembung]

[Set Nasi Ayam penyet]

[Gado -gado]

Yang mE suke ngan restoran ni sebab pilihan lauk dia banyak dan ade jer sepanjang mase.. Kalau datang lambat ker, datang awal ker... Lauk tetap ade sebab style diorang memang masak sentiasa lauk2... Ade konsep ala carte... Kalau datang reramai leh pilih sistem hidang... Or kalau malas nak pilih lauk, amek set yang macam mE tunjuk kat atas tu... hehehe...

Selain rase yang sedap, service dia pun baguih... Bersih, facilities yang proper (Surau, toilet semo ok) Jadi kalau nak berbuke pose kat sini, xde lar susah sebab ade surau.... But kena book awal2... Riso full booked...

mE @ Comment
For mE, sangat lar berpuas hati datang ke sini... Kalau nak kate mahal, average lar. Semo tempat makan mane ade nasi goreng RM3 sepinggan... Susah nak cari wooo... So pendek kate mE bagi 5 bintang untuk Restoran Simpang Tiga...


Restoran Simpang Tiga
D - G, Greentown Square,
Jalan Dato Seri Ahmad Said
30450, Ipoh Perak

Tel : 05 - 255 1220 / 1180

Operating Time : 10 pg - 10 mlm (kot)

4 comments:

  1. mmg sedap....slali makan sini

    ReplyDelete
  2. mkn kat sini xajak aku pn...mls r nk blanje ko mkn.....

    ReplyDelete
  3. kira : sedap kan... tp mE x larat lar makan slalu sebab x pedas... huhuhu

    nonon : alaaa klu ajak ko bkn ko sudi pun... muahahaha

    ReplyDelete
  4. keterujaan aku melihat lauk2 dia...singgah ipoh blh den recce ni...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails