Followers @ Maka.N

Friday, June 12, 2009

Mee Sotong @ Penang


Lamenyer mE x updated blog... Ermmm mungkin lar terdapat sedikit bibit-bibit kemalasan melanda diri.... Hehehe... Tapi selama mE x updated blog ni banyak gak bahan baru yang mE dah siapkan dan sedia menunggu turn untuk di'post'...

And here u are....

Last weekend, mE g Penang sebab sepupu kawen... Namenyer Buyong@Norazam bersama pasangan cintanya Rohani...

Kite berbalik pada matlamat asal blog ini ditubuhkan dimana nak cite sal makanan jer... Hehehe... Xtau lar samada korang pernah dengar MEE SOTONG kat Penang ni... Bagi mE inilah pertama kali mE dengar dan rasa... Rasanya??? Ermmmm memang lazat sekali... mE bukan jenis yang suke makan masakan mamak, tapi mE ni memang mE suke... Sedap... Gerai ni jugak pernah masuk paper kerana mee sotong nyer yang lazat... So kena try nih...

Ada 2 jenis, Mee Goreng or Mee Rebus... mE lebih suke mE rebus... Lebih berlemak berkrim... hehehe... Yang spesel nya, mE ni ada bubuh 1 sambal sotong yang manis2 pedas + lazat dia atas mee rebus tu or mee goreng... Tempat lain mE x pernah rasa, inilah pertama kalinyer...

Nak datang sini x??? Senang jer... Kalau korang pergi tengok Patung Francis Light tu jangan luper singgah Food Court kat belakang tu... Ada macam2 gerai kat situ...
Hameed Pata Special Mee
(Mee Sotong)
Kota Cornwallis
Padang Kota
Pulau Pinang

mE bagi 4 bintang pada Pak Hameed Mee Sotong

1 comment:

  1. oo..ni la yang pegi penang dulu....
    gambar die ngan family xde ke?sek gambar makanan jek..hehe....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails